Home

Grigoria Vori Siva Pitsidia Timbaki Klima Margarikari Faneromeni Kamilari Kamares Lagolio

 

 

 

 

Margarikari 

 

Dit dorp heeft een rijke geschiedenis uit de 2e wereldoorlog. Tijdens de Duitse bezetting is Margarikari totaal geruďneerd omdat er Griekse soldaten verscholen  waren onder de dorpsbewoners. Uit Margarikari komt de bekende Kretenzische held Petrakogiorgis, hij was vrijheidstrijder en  rebel tegelijk. Dit dorp is toen totaal vernield en de Duitsers hebben 47 mannen gegijzeld. De gegijzelden die naar Piraeus gebracht zouden worden zijn allemaal verdronken toen het schip buiten Chania per vergissing door de Duitsers zelf tot zinken werd gebracht.

 

 

 

In Margarikari is ook een historisch fort, “Koule” genaamd, dat uit de tijd van de Turkse bezetting stamt. Dit fort heeft ontzettend veel waarde door zijn architectonische stijl en zijn historische rijkdom die nauw verbonden is met de Turkse bezetting. Tussen Margarikari en Lagolio is een route, 5 kilometer lang, waar heel veel monumenten  te zien zijn. Behalve het fort “Koule”, waar trouwens een panoramisch uitzicht op de Paximadia eilanden is, is er de traditionele “Fabrica”.

 

De moeite waard is het gebied Sanida waar zich het kerkje van Timios Stavros bevindt. Vanaf deze hoogte kan men zowel de volledige Messara vallei zien als de baai van Messara. In Margarikari zijn er volksfeesten met Kretenzische muziek op 15 augustus en 14 september.

Copyright© De Griekse Gids