Home

Grigoria Vori Siva Pitsidia Timbaki Klima Margarikari Faneromeni Kamilari Kamares Lagolio

 

Kamilari

 Het dorp Kamilari heeft een Byzantijnse voorgeschiedenis. Kamilaris betekent letterlijk kameeldrijver. Net buiten het dorpje is een traditionele waterbron. Rond deze bron is onder de grond een prehistorisch dorp begraven. Men zegt uit de Minoische en Hellenistische tijd, waarschijnlijk zelfs uit de Neolithische tijd. Ten noorden van deze bronnen is het bekende Minoische graf van Kamilari ontdekt.

 

 

 

In dit graf heeft men een Minoische vaas ontdekt met 4 figuren erop getekend. Deze vaas wordt in het Museum van Iraklion bewaard en heet “de dans van Kamilari”. Net buiten Kamilari en richting Festos is een Romeinse bron. Deze is in 1928 ontdekt in de periode van de grote droogte. Deze plaats heet “Metochi” en men zegt dat hier de wijze Epimenidis uit Festos gewoond heeft. In dit plaatsje is ook de toren van Agriolidis uit de 17e eeuw (1 van de 3 bewaarde op Kreta) te bezichtigen.

Kamilari is vandaag een erg leuk dorpje met een aantal appartementen en restaurantjes. Het is echt Grieks en uitermate geschikt voor toeristen die van rust houden. Vanaf de heuvels van Kamilari is de Libische zee mooi te bezichtigen, maar ook de volledige gemeente Timbaki. Op 6 augustus is er groot feest in Kamilari met optredens van Kretenzische muziekgroepen.

 

Messara - Kreta - Griekenland

Copyright© De Griekse Gids